AUDIOGUIES

{Ràdio Espiadimonis} 
Audioguies teatralitzades
Descobrir un indret, un personatge, un museu, una vila, a través d'una audioguia ens facilita poder oferir al viatger una guia personal, a un cost baix.
Ara bé, tal i com actualment es plantegen les audioguies, el caliu que pot oferir una guia de carn i ossos, l'emoció i l'empatia que pot transmetre, són  insubstituïbles. És més, les audioguies tendeixen a oferir un to neutre, calmat, carregat d'informació, però mancat d'emoció, de sentiment. I és l'emoció, sota el nostre punt de vista, allò que ens apropa al gust per la coneixença, per la descoberta.
Amb aquest projecte volem dotar d'emoció les audioguies. Fer un pas més enllà i convertir les audiodescbertes en experiències radiofòniques.


OBJECTIUS:
  • Oferir una activitat turística original i sorprenent no només per a visitants ocasionals a la recerca d’una jornada d’oci, sinó per aquells vilatans amants dels secrets que amaga el seu poble.
  • Utilitzar la cultura com a eina per a la promoció turística i del patrimoni local, tant patrimoni immoble com artístic, literari, històric o econòmic.
  • Innovar en l'àmbit de les descobertes culturals aportant una òptica desenfadada i fresca. 

MOSTRA:
En aquest enllaç anireu a l'audio d'una descoberta que vàrem realitzar dins el Projecte Espiadimonis. 


Els personatges són molt marcats ja que són els protagonistes de la sèrie de 44 descobertes per Catalunya. (ENLLAÇ) En el cas de la proposta que us oferim, els personatges serien creats a mida de les vostres necessitats.

----------------------------------------------------------------------------------------------------


ANTECEDENTS

Des de fa un parell d'anys vam començar a experimentar en barrejar les rutes teatralitzades i la ràdio, creant el Projecte Espiadimonis. Un programa radiofònic que combinava ràdio i rutes teatralitzades i que ens ha portat a recórrer 44 municipis de Catalunya aquest passat estiu 2015 (projecte inclòs en el programa Paiskm0 de La Xarxa de Comunicació local).

El resultat va ser sorprenent. Vam descobrir que la gent gaudeix del plaer d'immergir-se en espais sonors, tot i haver perdut el costum. I que la combinació radiofònica entre teatre i descobertes culturals és un tàndem que diverteix i engresca a l'oient.Projecte Espiadimonis 2.0 

Al llarg de l'estiu'14 vàrem presentar el PROJECTE ESPIADIMONIS a Arenys de Mar. Ràdio Arenys va fer-lo néixer, i ara emprenem el vol cap a terres Catalanes.

A partir de l'estiu 2015 podeu seguir la pista de dos personatges, la Charlotte i en Met que aniran visitant totes les comarques. Els podreu conèixer a través de la ràdio, sembla estrany, però te una explicació:
L'Espiadimonis és un experiment radiofònic en el que l'oient sent una visita guiada per una població catalana. Fins aquí tot seria normal, si no fos perquè dos personatges que estan seguin la descoberta in situ pensen massa alt, i els pensaments es colen per les ones radiofòniques.

Si escolteu el programa des de casa sentireu la trama dels dos personatges, però si veniu als pobles des d'on fem el programa en directe, a més a més podreu viure el joc teatral. Heu llegit mai els pensaments d'algú? Doncs aquesta és la vostra oportunitat!!

Aquí teniu el mapa per on han passat al llarg de l'estiu 2015, un dia a cada poble, on van tenir l'oportunitat de veure'ls en directe!!

http://www.xiptv.cat/pais-km-0


Aquesta proposta ha estat possible gràcies a ràdio Arenys i la Xarxa de ràdios locals, seguint les passes del País km0.
Per cert, pel programa experimental que vàrem fer el 2014 a Arenys de Mar vam guanyar la Menció de Qualitat dels 15ns Premis Ràdio Associació